pestrec-mariansky-alkohol-pecen-vasbylinkar

Jsme mistry! V nadužívání alkoholu.

Dnešní životní styl je doprovázen stresem a honbou za dosažením vytyčeného cíle. To však přináší i potřebu odreagovat se, což mnohdy vede k úniku před realitou ve společnosti přátel a alkoholu. Pod tlakem vysokých nároků se ocitají stále mladší ročníky, které také sahají po „vypnutí“ právě tímto způsobem. Stejně se bohužel stále větší oblibě těší tvrdé i měkké drogy, zejména u mladé generace.

Ve světovém měřítku jsme na špici

Fakta ukazují, že pokud by bylo pití alkoholu sportovní disciplínou, nemuseli bychom se obávat velké konkurence. Každý Čech požije v průměru 13 litrů alkoholu ročně! Celosvětový průměr však tvoří pouze polovina z tohoto objemu. Patříme tak k národům, které vypijí nejvíce alkoholu a máme jednu z nejvyšších chronických nemocnosti v Evropě. Průměrný věk zanícených „degustátorů“ tohoto moku je od 45 do 54 let a v převaze je mužské pohlaví.

Játra dostávají zabrat. A tím i další orgány.

Alkohol se podepisuje kromě rozmanitých psychických problémů také pod náš celkový zdravotní stav. Jeho nadměrné pití zkracuje život a vážně ohrožuje zdraví. Tato látka je hlavním škůdcem pro život nezbytné žlázy – jater. Nadměrná konzumace alkoholu má na svědomí odumírání jaterních buněk, důsledkem čehož vzniká onemocnění cirhoza. K zmíněným negativem alkoholu patří i fakt, že jde o jednu z legálních, snadno přístupných a finančně nenáročných návykových látek.

Onemocnění jater však nevznikají pouze z nadměrné konzumace alkoholu. Ve velké míře jsou zapříčiněny například i dlouhodobým užíváním léků, škodlivými látkami obsaženými v potravinách (stabilizátory, barviva), které denně konzumujeme, vystavováním se stresu, působí na nás chemikálie v drogerii … Až dvě třetiny lidí, kteří mají problémy s játry mají nadváhu až obezitu, což vede k ztučnění jater (steatóza).
Nesmíme zapomínat ani na vrozené genetické predispozice.

Bylinka Ostropestřec mariánský eliminuje škody

Škody, které alkohol a další záškodníci napáchají na játrech dokáže pevná vůle napravit ruku v ruce s ostropestřcem mariánským. Jeho tlučený plod díky obsahu flavolignanů dokonale pročistí játra a zároveň se postará o bezchybné vstřebávání účinné látky Sylimarin. Výhodou je, že zároveň s užíváním Ostropestřce mariánského tělo získá řadu dalších příznivých účinků. K nim patří například snížení cholesterolu, zlepšení trávení či podpora imunitního systému.

Škody, které jsme na svých játrech napáchaly vyžadují eliminaci (regeneraci poškozených jater a jaterních buněk). Ostropestřcovou kúrou je možné játra zregenerovat už za 12 týdnů! Informace o průběhu a trvání kúry tlučeným ostropestřcem naleznete na našich stránkách ZDE.

Pomůže i na „kocovinu“

Dobrou zprávou je, že drcený Ostropestřec nám pomůže i v stavech, které jsou následkem našeho „macešského“ chování k játrům při nadměrném popíjení. Pokud jsme to přehnali s alkoholem a na druhý den bojujeme s „kocovinou“, můžeme benefitovat nejen z antidepresivních účinků ostropestřce. Ostropestřec zároveň podpoří přirozenou tvorbu žluči a napomůže harmonizaci trávení. Po jeho užití doplníme bílkoviny, kyselinu linolovou, olejovou a nenasycené mastné kyseliny, také tyramin, histamin, aminokyseliny, cukry, quercetin a vitamin E.

Co je však nejdůležitější, do organismu doplníme právě zmíněnou účinnou látku ostropestřce silymarin, který se postará o regeneraci poškozených jaterních buněk. Právě silymarin významně zvyšuje produkci silného antioxidantu glutationu v játrech, který kromě likvidace širokého spektra toxinů pomáhá játrům odbourávat (metabolizovat) alkohol.

Při dlouhodobém zatěžování těla alkoholem a dalšími záškodníky se doporučuje absolvovat Ostropestřcovou kúru a to i vícekrát ročně.

Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zavřít

VasBylinkar.cz si ukládá soubory cookies, které pomáhají zlepšovat jeho fungování. Využíváním našich služeb s jejich ukládáním souhlasíte. Více info.